Jaunumi

Otrdien, 6. martā, valdībā apstiprināti Pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili noteikumi, kas paredz ieviest Latvijā kopbraukšanas regulējumu atbilstoši 2017. gada 28. septembrī pieņemtajiem grozījumiem Autopārvadājumu likumā.

 

Pieņemtais regulējums paver iespējas modernas un tehnoloģiju veicinošas ekonomikas attīstībai, nodrošina kopbraukšanas pakalpojuma sniedzēju iekļaušanu kopējā pasažieru pārvadājumu tirgū, kā arī palīdz sakārtot kopējo pasažieru pārvadājumu nozari.

 

Dalīšanās ekonomika ir kļuvusi par būtisku globālās ekonomikas sastāvdaļu un ir ieguvusi arī lielu sabiedrības atbalstu. Pieprasījums pēc dažādiem dalīšanās ekonomikas pakalpojumiem, ieskaitot kopbraukšanu, turpina pieaugt. Atbilstoša un pielāgota tiesiskā regulējuma izveidošana rada juridisku ietvaru tādiem jauniem digitāliem risinājumiem kā kopbraukšana un ir solis pretī veselīgai konkurencei nozarē.

 

Izstrādātais kopbraukšanas nozares regulējums nodrošina caurskatāmu kopbraukšanas pakalpojuma sniegšanu gan patērētājiem un pakalpojuma sniedzējiem, gan tirgu uzraugošajām iestādēm. Pilnībā digitalizētas kopbraukšanas platformas nodrošina iespēju sekot līdzi ikvienam darījumam, veicinot godprātīgu nodokļu nomaksu un pasažieru aizsardzību. Kopbraukšanas regulējums veicinās  ekonomikas izaugsmi, nodrošinot arī elastīga darba iespējas, lai gūtu papildu ienākumus.

 

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens: “Šodien pieņemtais  kopbraukšanas regulējums ir rezultāts vairāk nekā divu gadu ilgam darbam vairāku institūciju starpā. Tas pierāda Latvijas gatavību tradicionālo ekonomikas formu modernizācijai, atbalstot jaunu tehnoloģisku risinājumu attīstību. Atvērtība inovatīviem risinājumiem veicina uzņēmējdarbības paplašināšanos, pakalpojumu kvalitātes uzlabošanos un sekmē kopējo ekonomisko izaugsmi.

 

Kopbraukšanas platformas ne tikai sniedz papildu ienākumu iespējas ekonomiski aktīvajiem iedzīvotājiem, bet arī dod iespēju attīstīties autotransporta nozarei kopumā. Veiksmīgi izstrādāts kopbraukšanas regulējums, kas atbalsta inovatīvu tehnoloģisko risinājumu ieviešanu autopārvadājumu nozarē, var kalpot kā atspēriena punkts kopējai Latvijas ekonomikas attīstībai un modernizācijai.”

 

 

Agita Baltbārde

Ekonomikas ministra

padomniece komunikācijas jautājumos

Tālr: 29 133 073

E-pasts: Agita.Baltbarde@em.gov.lv