Jaunumi

2018. gada 20. martā Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens tikās ar Apvienoto Arābu Emirātu (turpmāk – AAE) Nacionālās aizsardzības koledžas delegāciju, kas šonedēļ uzturas vizītē Latvijā.

 

Tikšanās laikā ekonomikas ministrs iepazīstināja delegāciju un AAE vēstnieci Latvijā V.E. Hananu Halfanu Obaid Ali Al Madhani (Hanan Khalfan Obaid Ali Al Madhani) ar Latvijas ekonomikas aktuālo situāciju un pārrunāja divpusējās ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas.

 

Tikšanās piedalījās un plašāk par abu valstu uzņēmēju sadarbības iespējām informēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols un Valsts attīstības finanšu institūcijas Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

 

Vizītē Latvijā šonedēļ uzturas 19 AAE Aizsardzības koledžas delegācijas pārstāvji, tai skaitā gan militārpersonas, gan amatpersonas no dažām AAE ekonomiskajām nozarēm (transports, pilsētplānošana un investīcijas ārvalstīs). Delegāciju pavada AAE vēstniece Latvijā.

 

AAE jau šobrīd ir nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris starp Līča valstīm. un 12.lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris ārpus Eiropas Savienības valstīm. Pēdējo gadu laikā Latvijas un AAE ārējās tirdzniecības apgrozījums ir pakāpeniski pieaudzis.

 

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

T.: 67013193