Jaunumi

Ministru kabinets šā gada 3. aprīlī Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā apstiprināja Ēriku Eglīti, kurš iepriekš pildīja Būvniecības valsts kontroles biroja Metodiskās vadības un informācijas pārvaldības departamenta direktora vietnieka pienākumus. Ē. Eglītis valsts sekretāra pienākumus sāks pildīt šā gada 3. aprīlī.

 

Ē. Eglītim ir ilggadēja darba pieredze privātajā un nevalstiskajā sektorā, kā arī valsts pārvaldē. Ē. Eglītim ir nozīmīga pieredze, pārstāvot uzņēmēju un investīciju vides intereses valsts un starptautiskajās institūcijās, vadītprasme un praktiskā darba pieredze organizācijas procesu attīstības un stratēģisko jautājumu īstenošanā, vienlaikus integrējot tos plašākā uzņēmējdarbības un investīciju vides attīstības ietvarā.

 

“Ekonomikas ministrijai ir komplicēts uzdevums: tai jābūt jūtīgam sensoram, kas uztver kā Latvijas, tā pasaules ekonomikas izmaiņas, un tai jāreaģē uz šiem signāliem, nodrošinot stabilu  valsts tautsaimniecības attīstību ilgtermiņā. Vadīt un attīstīt komandu, kura veic šādu uzdevumu, ir liels pagodinājums un milzīga atbildība. Iepazīstot šos cilvēkus un līdz šim paveikto, redzu daudzsološu un pozitīvu pamatu - esmu pārliecināts, ka atrisināsim gan pašlaik dienas kārtībā esošos jautājumus, gan spēsim organizēties sarežģītiem ilgtermiņa uzdevumiem,” uzsver Ē. Eglītis.

 

Iepriekš Ē. Eglītis bijis “Microsoft Latvia” pārstāvniecības vadītājs, “Samsung Electronics Baltic” telekomunikāciju produktu grupas direktors, vairākos amatos VAS “Latvijas Pasts” un tās meitas uzņēmumā AS “IT Latvija”, SIA „Lattelekom Sakaru Sistēmas” Pārdošanas un mārketinga daļas direktors un vēlāk valdes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī dažādos amatos SIA “IBM Latvija”. Tāpat pēdējos gados Ē. Eglītis pildījis prezidenta, valdes locekļa un finanšu viceprezidenta amatus Latvijas ASV Tirdzniecības un rūpniecības kamerā, Latvijas SOS bērnu ciematu asociācijas padomes locekļa un  Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Zināšanu ekonomikas padomes locekļa pienākumus.

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis 67013193

E-pasts Evita.Urpena@em.gov.lv; prese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija

Facebook: http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija