Jaunumi

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens pirmdien, 2018. gada 23. aprīlī Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses vizītes Rīgā ietvaros tiksies ar Norvēģijas tirdzniecības, rūpniecības un zivsaimniecības valsts sekretāru Roju Angelvīku (Roy Angelvik), piedalīsies Latvijas – Norvēģijas Biznesa foruma atklāšanā, kā arī citos kroņprinča un kroņprinceses vizītes pasākumos.

 

Tikšanās laikā ar Norvēģijas tirdzniecības, rūpniecības un zivsaimniecības valsts sekretāru Roju Angelvīku tiks pārrunātas Latvijas un Norvēģijas divpusējās ekonomiskās sadarbības jautājumi, kā arī sadarbības paplašināšanas iespējas inovāciju, finanšu, enerģētikas, rūpniecības, būvniecības, kā arī start-up jomā. Tāpat plānots pārrunāt arī sadarbības iespējas izglītības jomā, tajā skaitā, par iespējām veidot kopīgas studiju programmas, sadarbības projektus un studentu apmaiņas pasākumus. Vienlaikus ekonomikas ministrs A.Ašeradens tikšanās laikā plāno uzrunāt jautājumu par arestētā Latvijas zvejas kuģa "Senator" lietu.

 

A.Ašeradens piedalīsies arī Latvijas – Norvēģijas Biznesa foruma atklāšanā, uzsverot abu valstu ekonomiskās sadarbības nozīmi un reģionālās sadarbības paplašināšanas iespējas, īpaši inovācijas un zaļās enerģijas tehnoloģiju jomās, kā arī jaunuzņēmumu un veselības tūrisma jomās. Biznesa forumā piedalīsies uzņēmēji no Norvēģijas, Norvēģijas uzņēmumi, kuri jau strādā Latvijā, kā arī Latvijas uzņēmumi, kuriem ir interese sadarboties ar Norvēģijas uzņēmējiem un attīstīt savu biznesu Norvēģijā.

 

Ekonomikas ministrs A.Ašeradens piedalīsies arī citos Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses vizītes Rīgā ietvaros rīkotajos pasākumos - Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses oficiālajā sagaidīšanas ceremonijā pie Rīgas pils plkst.10.00, ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa plkst.11.45, kā arī Norvēģijas vēstnieka Latvijā rīkotajās pusdienās biznesa foruma laikā un Latvijas valsts prezidenta un Norvēģijas kroņprinča un kroņprinceses vakariņās.

 

Kā zināms, Norvēģijas kroņprincis Hokons un kroņprincese Metes Māritas no 22. līdz 26. aprīlim dodas vizītē uz visām trim Baltijas valstīm.

 

Norvēģija ir Latvijai nozīmīga eksporta partnervalsts - 2017. gadā Latvijas eksports uz Norvēģiju sasniedza 416 milj. eiro, bet imports – 99 milj. eiro.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

67013193

prese@em.gov.lv