Jaunumi

Ceturtdien, 2018. gada 6. septembrī, Valmierā Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens piedalīsies diskusijā par mājokļu politiku Latvijā, tai skaitā par iespējamiem atbalsta instrumentiem dzīvojamā fonda attīstībai un īres namu celtniecībai Latvijas reģionu pilsētās.

 

“Šobrīd viens no aktuālākajiem izaicinājumiem Latvijā mājokļu politikas jomā ir mājokļu pieejamības nodrošināšana. Iespēja dzīvot kvalitatīvā mājoklī par pieejamām cenām mūsdienās būtu jāuztver par pamatvajadzību, un tas ir viens no svarīgākajiem faktoriem, lai veicinātu iespēju vienlīdzību, sociālo integrāciju un mobilitāti,” uzsver ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

 

“Pašlaik Ekonomikas ministrija strādā pie mehānisma, kādā veidā atbalstīt daudzdzīvokļu īres māju attīstību visā Latvijas teritorijā, lai ilgtermiņā iedzīvotāji tiktu nodrošināti ar mājokli par izmaksām, kas nepārsniedz vai ir pat zemākas par vidējo īres tirgus cenu,” pauž A. Ašeradens.

 

Diskusiju organizē Valmieras pilsētas pašvaldība un tajā piedalīsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Finanšu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, AS “Attīstības finanšu institūcijas Altum”, AS “SEB banka”, AS “MONUM” pārstāvji un SIA Latio vērtētāji un konsultanti Vidzemē.

 

Šajā dienā Valmierā tiks atklāti īres daudzdzīvokļu nami, kurus būvēja pašvaldības kapitālsabiedrība SIA “Valmieras Namsaimnieks”.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv