Jaunumi

Šā gada 12. septembrī Latvijas jaunuzņēmumi pulcēsies otrajā kopienas forumā, kur aicināti piedalīties arī lielo uzņēmumu un valsts uzņēmumu pārstāvji. Jaunuzņēmumu kopienas forums ir platforma dialoga veidošanai starp jaunuzņēmumiem un publiskā, privātā un akadēmiskā sektora pārstāvjiem, kā arī nevalstiskajām organizācijām.

 

"Man ir patiess prieks redzēt, ka jaunuzņēmumu ekosistēma Latvijā attīstās un kļūst arvien aktīvāka, sasaistot ne vien jaunuzņēmumus un finansētājus, bet arī akadēmisko sektoru un korporācijas. Esmu pārliecināts, ka šis kopienas forums būs platforma, kas sniegts ieskatu ne vien eksistējošos sadarbības modeļos starp jaunuzņēmumiem un korporācijām, bet arī pavērs iespējas tradicionālo nozaru uzņēmumiem rast iespējas potenciālām nākotnes sadarbībām," saka Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens.

 

Pirmais jaunuzņēmumu forums notika 2018. gada sākumā un pulcēja ļoti lielu interesentu skaitu - pasākumā piedalījās ap 100 cilvēku. Turklāt liela daļa no tiem pārstāvēja mācību un arī valsts iestādes - tādas institūcijas, kas parasti nav aktīvas jaunuzņēmumu pasākumu apmeklētājas. Tagad ir sperts solis tālāk un ir pacelta tik aktuālā tēma, kā jaunuzņēmumi un lieli uzņēmumi varētu vēl efektīvāk sadarboties.

 

"Forums paver iespējas veidot dialogu līdz šim nebijušā formātā - atklāti runāt par aktuālām tēmām, kopīgām problēmām un risinājumiem. Ikdienā šīs grupas komunicē ļoti reti, jo neapzinās potenciālu, kas slēpjas abpusējā sadarbībā. Taču jaunuzņēmumu ekosistēmu neveido viens indivīds. To veidojam mēs visi kopā - ikviens ir svarīgs partneris ekosistēmas attīstībā," iesaistīties aicina Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas valdes priekšsēdētāja Egita Poļanska.

 

Šajā Jaunuzņēmumu kopienas forumā būs trīs daļas. Pirmajā daļā uzsvars tiks likts uz privāto uznēmumu pieredzi. Uz skatuves kopā ar jaunuzņēmumiem ‘CakeHR’ un ‘Crassula’ būs arī tādi pazīstami uzņēmumi kā ‘Accenture’, ‘SEB’ un ‘Swedbank’, kam sadarbība ar jaunuzņēmumiem nav sveša.

 

Foruma otrā daļa ir atvelēta valsts kapitāla uzņēmumiem - par savu pieredzi un idejām nākotnes sadarbībai stāstīs uzņēmums ‘Latvijas Valsts Meži’, Latvijas Mobilais Telefons un ‘Rail Baltic’. Šai diskusijai pievienosies arī januzņēmumi ‘Vividly’ un ‘Apply IT’.

 

Foruma trešā daļa tiks veltīta jaunuzņēmumu un valsts institūciju sadarbībai. Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko sniegs ieskatu par darbības plānu, kas paredz digitālo risinājumu un blokķēdes tehnoloģijas popularizēšanu, ieviešanu valsts pārvaldē un arī sabiedrības informēšanu, kas var nodrošināt dažādas iespējas arī jaunuzņēmumiem. Pēc prezentācijas diskusijā iesaistīsies pārstāvji no Latvijas Investīciju attīstības aģentūras, Vides un reģionālās attīstības ministrijas, Pilsonības un migrāciju lietu pārvaldes, Uzņēmumu reģistra un Finanšu nozares asociācijas, lai apspriestu esošās un nākotnes mijiedarbības iespējas. Pašlaik valsts institūcijās notiek pozitīvas izmaiņas. Dienasgaismu ierauga jauni digitālie projekti, kuros ir vieta arī jaunuzņēmumu pienesumam.

 

Jaunuzņēmumu kopienas forums notiks 2018. gada 12. septembrī no plkst. 13.00 līdz plkst. 18.00 VEF kvartālā, Ieriķu ielā 5A. Pasākums ir bezmaksas, taču reģistrēšanas ir obligāta: https://ej.uz/StartupForum2.

 

Pasākumu organizē Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija ‘Startin.LV’ sadarbībā ar Ekonomikas ministriju. Šis pasākums notiks Startup dienas ietvaros. Vairāk par Startup dienu lasi šeit: https://www.facebook.com/events/222249451825814/.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

67013193

prese@em.gov.lv