Jaunumi

Piektdien, 14. septembrī, Rīgā, atzīmējot Eiropas Savienības (ES) Vienotā tirgus 25 gadu pastāvēšanu, norisināsies ES Vienotā Tirgus forums. Forumu organizē Eiropas Komisija sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, kas pulcēs gandrīz 250 dalībnieku - politikas veidotājus, uzņēmējus un nevalstisko organizāciju pārstāvjus.

 

Forumu atklās Eiropas Komisijas iekšējā tirgus, rūpniecības un uzņēmējdarbības komisāre Elžbeta Beņkovska (Elżbieta Bieńkowska) un Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs  Arvils Ašeradens.

 

ES Vienotā tirgus forums Rīgā noslēgs EK organizēto  konferenču sēriju, kas 2017. gadā un 2018. gadā notikušas vairākās Eiropas pilsētās, apkopojot visās konferencēs izdiskutētos dažādos ES Vienotā tirgus un Digitālā vienotā tirgus aspektus.

 

Rīgas foruma galvenajā paneļdiskusijā eksperti pārrunās ES Vienotā tirgus nākotnes mērķus, dalībvalstu, jo īpaši uzņēmēju, ieguvumus no dalības Vienotājā tirgū, kā arī jautājumus, kas būtu risināmi, lai stiprinātu Vienotā tirgus darbību.   

 

Tāpat foruma laikā notiks vairāki darbsemināri, kuros tiks diskutēts par brīvas preču aprites iespējām un izaicinājumiem, mazumtirdzniecības aspektiem, kā arī par to, kā ar digitāliem risinājumiem sekmēt MVU izaugsmi ES Vienotajā tirgū un kā tiem palīdzēt piedalīties ES publiskajos iepirkumos. Foruma noslēgumā būs diskusija par MVU iespējām Digitālajā vienotājā tirgū, kā arī nākotnes darbībām un soļiem, kas būtu jāveic, lai pilnveidotu Vienotā tirgus veiksmīgu darbību arī turpmāk.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

T.: 67013193

prese@em.gov.lv