Jaunumi

Šā gada 5. decembrī Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens dosies darba vizītē uz Somijas galvaspilsētu Helsinkiem, lai start-up festivāla “SLUSH” ietvaros atklātu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras un TechChill rīkoto jaunuzņēmumu un investoru tīklošanās (matchmaking) pasākumu.

 

Tīklošanās pasākumā 20 jaunuzņēmumi no Latvijas prezentēs savas biznesa idejas vadošajiem riska kapitāla investoriem un akcelerācijas fondu pārstāvjiem no Ziemeļeiropas un Centrāleiropas valstīm. Tāpat pasākuma laikā varēs iegūt plašāku informāciju par Latvijas jaunuzņemumu ekosistēmas piedāvājumu un aktualitātēm. Šis ir jau otrais gads, kad “SLUSH” ietvaros norisinās īpaši Latvijas jaunuzņēmumiem veltīts pasākums festivāla ietvaros.

 

Integrācija ar Ziemeļeiropas valstīm, īpaši NB8 jeb Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbības formāta ietvaros, ir būtiska Latvijas uzņēmējiem. “SLUSH” sevi ir pierādījis kā vadošo nozares konferenci reģionā, kas ik gadu pulcē tūkstošiem nozares profesionāļu no visas pasaules. Ceru, ka arī šogad festivāls sniegs daudzveidīgas sadarbības iespējas Latvijas jaunuzņēmumiem. Man ir patiess prieks redzēt, ka četras komandas no Latvijas –“Aerones”, “Cenos”, “Cast print” un “Solfegio” - iekļuvušas starp 100 labākajiem agrīnās stadijas jaunuzņēmumiem un savas idejas prezentēs plašai auditorijai,” uzsver ekonomikas ministrs A.Ašeradens.

 

Tāpat vizītes ietvaros ministrs plāno tikties ar Somijas Inovāciju fonda “Sitra” pārstāvjiem, lai pārrunātu fonda pieredzi izstrādājot inovatīvus piedāvājumus Somijas valdībai dažādu ekonomikas jautājumu risināšanai (piemēram, demogrāfijas, klimata pārmaiņu, aprites ekonomikas un produktivitātes jomā). Ņemot vērā uzsākto darbu pie jaunā Nacionālā attīstības plāna izstrādes 2030.gadam, “Sitra” pieredze ekonomisko prognožu un attīstības scenāriju veidošanā, risinot sabiedrības novecošanās un klimata pārmaiņu jautājumus, var kalpot kā labs piemērs arī Latvijas politikas veidotājiem. Vienlaikus, A.Ašeradens kā 13. Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītājs un Ilgtspējīgas attīstības komisijas loceklis plāno pārrunāt ar “Sitra” pārstāvjiem starpvalstu sadarbības paplašināšanas iespējas zinātnes un inovāciju jomā.

 

“SLUSH” ir Ziemeļeiropas lielākā jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference, kas pulcē augstākā līmeņa starptautiskos investorus un jaunuzņēmumus. Konferences mērķis ir būt par tikšanās punktu augstākā līmeņa starptautiskiem investoriem, valstu delegācijām, jaunuzņēmumiem un tehnoloģiju nozares pārstāvjiem. “SLUSH” misija ir palīdzēt jaunās paaudzes uzņēmumiem attīstīties un sasniegt panākumus.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

T. 67013193

prese@em.gov.lv