Jaunumi

Šā gada 5. -7. aprīlī Rīgā notiks .tax Blockchain hakatons, kurā tiks meklēti blokķēdes tehnoloģijās bāzēti risinājumi valsts sektoram lielo datu, moderno tehnoloģiju, nodokļu krāpniecības un skaidrās naudas uzskaites sistēmas jomā. Hakatonu organizē Ekonomikas ministrija sadarbība ar Valsts Ieņēmumu dienestu (VID) un jaunuzņēmumu akseleratoru Startup Wise Guys. Trīs dienu pasākums norisināsies Swedbank jaunrades telpā DoBe.

 

“Šodien konkurētspējīga ekonomika nav iedomājama bez digitāliem risinājumiem uzņēmējdarbībā un publisko pakalpojumu digitalizācijas. Blokķēdes tehnoloģijām redzam milzu potenciālu gan valsts pārvaldes pakalpojumu drošības un lietojamības uzlabošanā, gan kopumā IT jomas stratēģiskā attīstībā. Hakatons ir viens no soļiem šajā virzībā un ticam, ka šis formāts ļaus īsā laikā, sadarbojoties dažādu jomu speciālistiem, radīt unikālus risinājumus valsts pakalpojumu attīstībai un Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai,” uzsver ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

 

Hakatonā aicināti piedalīties gan individuāli programmētāji un blokķēdes entuziasti, gan arī jau esošas jauno uzņēmēju komandas, kas vēlas iemēģināt roku valsts sektora vajadzību risināšanā ar blokķēdes palīdzību. Pasākums norisināsies angļu valodā un ir atvērts dalībniekiem gan no Latvijas, gan ārzemēm.

 

VID ģenerāldirektora vietniece, Informātikas pārvaldes direktore Vita Narnicka: “Valsts ieņēmumu dienests augstu vērtē iespēju kopdarboties ar informācijas tehnoloģiju entuziastiem, radot nākotnes attīstības vīzijas. Mēs esam pārliecināti, ka tieši digitālajiem risinājumiem ir liels potenciāls nodokļu jomā, un tādēļ ceram, ka hakatons palīdzēs mums rast jaunus, mūsdienīgus un efektīvus rīkus ēnu ekonomikas mazināšanai.”

 

Pasākuma laikā komandas mentorēs gan blokķēdes eksperti, gan arī mentori no biznesa vides un valsts sektora. Hakatona noslēgumā notiks Demo sesija, kurā dalībnieki prezentēs savas idejas starptautiskai žūrijai un cīnīsies par balvām no pasākuma atbalstītājiem. Mentori, balvas un precīzāka pasākuma programma tiks izziņota hakatona mājaslapā.

 

Pieteikties var līdz 27. martam: startupwiseguys.com/blockchain

 

Hakatonu atbalsta: Microsoft, Accenture, Swedbank, PwC, Altum, ​VAS “Latvijas Valsts Radio un Televīzijas centrs”, VAS “Elektroniskie sakari”, Kapitāls, TechChill, Startin.lv.

video

Ekonomikas ministrijas 

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv