Jaunumi

Namu pārvaldniekus un renovācijas projektu vadītājus šā gada 25. aprīlī aicinām uz semināru “Ēkas dzīve pēc atjaunošanas”.

 

Desmit gadu laikā Latvijā, piesaistot Eiropas Savienības fondu līdzekļus, ir atjaunotas nedaudz vairāk kā 800 daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas. Valsts un pašvaldības iestādes ir atjaunojušas arī virkni sabiedrisko ēku, tādējādi nodrošinot būtisku energoresursu ietaupījumu. Taču vienlaikus svarīgi ir nodrošināt ēku ilgtspēju un energoefektivitāti arī pēc tās atjaunošanas.

 

Semināru organizējam ar mērķi sniegt ieteikumus kvalitatīvai ēku uzturēšanai, lai tā atjaunotās ēkas īpašniekiem kalpotu pēc iespējas ilgāk. Semināra laikā informēsim par fasāžu (apmesto un ventilējamo) un logu kopšanu, par ventilāciju un mikroklimatu ēkā. Pasākuma laikā  atgādināsim par dzīvokļu īpašnieku un namu pārvaldnieku pienākumiem un tiesībām, kā arī nepieciešamo sadarbību ēkas uzturēšanā. Seminārā pastāstīsim par siltumenerģijas maksas sadalītājiem un to piedāvātajām iespējām, kā arī par ēku apdrošināšanas veidiem un nozīmi īpašuma uzturēšanā.

 

Pasākumā piedalīsies Ekonomikas ministrijas, Latvijas Namu pārvaldītāju un apsaimniekotāju asociācijas, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas, Būvmateriālu ražotāju asociācijas, Latvijas Logu un durvju ražotāju asociācijas, kā arī Rīgas Stradiņa universitātes un Rīgas Tehniskās universitātes pārstāvji.

  

Seminārs “Ēkas dzīve pēc atjaunošanas” notiks š.g. 25. aprīlī plkst. 13.00 Ekonomikas ministrijas telpās (Brīvības iela 55, Rīga, 224.telpa). Pasākuma dienas kārtība un pieteikšanās anketa publicēta Ekonomikas ministrijas mājaslapā. Dalība seminārā - bezmaksas. Papildu informācija par semināra saturu un norisi pieejama Ekonomikas ministrijā (Inese Bērziņa, e-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv, tālr.: 67013240).

 

Semināru organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūciju Altum sadarbībā ar Latvijas Būvinženieru savienību informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” ietvaros.

 

Aktuālajai informācijai par ēku renovāciju un energoefektivitātes jautājumiem aicinām sekot informatīvās kampaņas “Dzīvo siltāk” Facebook lapā: www.facebook.com/dzivosiltak.

 

 

Sabiedrisko attiecību nodaļa

Tālr: 67013240

E-pasts: dzivosiltak@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv