Jaunumi

Aicinām uzņēmējus pieteikties iniciatīvai “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, norādot kādas valsts iestādes pārstāvi vēlas aicināt uz uzņēmumu, minot kādu problēmu nepieciešams risināt uzņēmējdarbības vides uzlabošanai, kā arī pastāstot savā uzņēmumā īstenotu labo praksi, ko ieteiktu ieviest valsts pārvaldes procesu uzlabošanai. Pieteikties iniciatīvai var no 2019. gada 1. līdz 16. augustam, aizpildot anketu tiešsaistē vietnē http://ierednieno.org.

attēls

Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” pirmo reizi Latvijā notiks šā gada 16. septembrī un tās laikā uzņēmējam būs iespējams saņemt valsts iestādes pārstāvja jeb ierēdņa bezmaksas konsultāciju, kā arī saņemt atgriezenisko saiti par problēmas risinājumu. Tāpat uzņēmējs varēs rosināt nepieciešamos uzlabojumus regulējumā, tādejādi iesaistoties Latvijas un arī Eiropas Savienības tiesību aktu izstrādes un pilnveidošanas procesā.

 

Savukārt ierēdņiem iniciatīvas ietvaros būs iespēja novērtēt radītā regulējuma darbību tieši pie lietotāja, tādejādi uzlabojot sava darba rezultātu. Vienlaikus tā būs lieliska iespēja ierēdņiem pieredzes apmaiņai un redzes loka paplašināšanai.

 

Publiskajā telpā mēs ne reti redzam uzņēmēju stāstus par dažādu pieeju tiesību normu interpretācijā un uzraugošo iestāžu attieksmē. Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” ļaus ierēdnim gūt jaunu pieredzi, paplašināt savu redzes loku, “iekāpt uzņēmēja kurpēs” un novērtēt, kā attiecīgais regulējums tiek piemērots praksē un ko nepieciešams pilnveidot turpmākajā darbā. Tāpat tā arvien vairāk nostiprinās “Konsultē vispirms” principa piemērošanu uzraudzībā, veicinās dialogu starp valsti un uzņēmēju un samazinās administratīvo slogu”, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

 

Iniciatīvu “Ierēdnis ēno uzņēmēju” organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju un Junior Achievement Latvia. Iniciatīvas prototips izstrādāts Valsts kancelejas valsts pārvaldes administratīvā sloga mazināšanas inovācijas laboratorijā, līdzdarbojoties visu iesaistīto pušu ekspertiem.

 

Iniciatīvas mērķis ir tiesību aktu izstrādātājam, kā arī īstenotājam novērtēt sevis / savas iestādes radītā regulējuma darbību tieši pie lietotāja. Iniciatīvas ietvaros ar ierēdni saprotams jebkurš valsts pārvaldes darbinieks (ne tikai amatpersona).

 

Plašāka informācija par iniciatīvu pieejama vietnē https://ierednieno.org/.

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193