Jaunumi

Laikā, kad Covid-19 krīze būtiski ietekmē procesus tautsaimniecībā un valsts dara visu iespējamo, lai rastu risinājumus kā paātrināt vīrusa diagnostiku, iespējami ātri iegūtu pietiekamu skaitu plaušu ventilatoru, izstrādātu efektīvus un sabiedrībai pieejamus aizsardzības līdzekļus, kā arī nodrošinātu iespējas veikt attālināti procesus, kas pirms tam nav bijis nepieciešams, Eiropas Komisija (EK) piedāvā bezmaksas atbalstu inovācijas iepirkumu sagatavošanā. 

 

Inovatīvu pakalpojumu vai produktu iepirkums ir būtisks instruments ar kura palīdzību var nodrošināt sabiedrībai nepieciešamos pakalpojumus un risinājumus. Turklāt tieši valsts pasūtījumi kļūst par nozīmīgu atbalstu uzņēmējiem un tautsaimniecībai laikā, kad privātā sektora pasūtījumi ir gandrīz apstājušies. 

 

EK piedāvā bezmaksas juridiskās un tehniskās konsultācijas publiskā iepirkuma īstenotājiem pirms-komercializācijas posma un inovatīvu risinājumu publiskajiem iepirkumiem dažāda veida IKT jomas risinājumiem (kiberdrošības, mākslīgā intelekta, blokķēdes, virtuālās realitātes u.c.), kā arī risinājumiem kuri sekmē Eiropas Zaļā Kursa mērķu sasniegšanu.

 

Pieteikties EK atbalstam var līdz š.g. 31. maijam, aizpildot pieteikumu: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EAFIP2020.

 


Papildu informācijai aicinām sazināties ar 
Ana Lucia Jaramillo
a.jaramillo@corvers.com
(+31) 620 552 773


Informāciju sagatavoja:
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļa
prese@em.gov.lv