16. septembrī jau otro reizi notika iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju”, ko organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Biznesa savienību (LBS) un Junior Achievement Latvia.


Šis ir unikāls projekts, kas ir tieši vērsts uz sadarbības stiprināšanu starp publisko un privāto sektoru. Šogad iniciatīvas laikā 41 uzņēmumā viesojās vairāk kā 100 ierēdņi no 25 valsts iestādēm. Iniciatīvā piedalījās tādi uzņēmumi kā Draugiem Group, Salaspils Siltums, Swedbank Latvija, Eco Baltia grupa, Silja, Wunder Latvia, Ingrid D, Peruza  un citi.

 

Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis: “Iniciatīva ir nozīmīga valsts pārvaldes darbiniekiem, jo sniedz iespēju klātienē iepazīt uzņēmuma darbu un uzņēmējiem aktuālos jautājumus, kas savukārt ļauj valsts pusei apzināties, uz kādiem jautājumiem jāfokusējas. Šogad tikšanās ar uzņēmējiem papildu ļāva gūt novērtējumu valsts sniegtajam atbalstam un palīdzībai biznesam Covi-19 krīzes seku mazināšanai. Un visbeidzot iniciatīva ļauj iepazīt mūsu uzņēmēju ražojumus un sniegtos pakalpojumus, apzināties inovācijas nozīmi konkurētspējas paaugstināšanā un mūsu uzņēmumu spēju veiksmīgi ieiet pasaules tirgos, konkurēt un nest Latvijas vārdu pasaulē!”  

 

 

“Eco Baltia grupas” valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs: “Iniciatīvā “Ierēdnis ēno uzņēmēju” piedalāmies jau otro gadu un šogad valsts pārstāvjus iepazīstinājām ar iepakojuma pārstrādes procesu divās mūsu rūpnīcās – AS “PET Baltija” un SIA “Nordic Plast”. Novērtējam šo iniciatīvu, jo tā rada lielisku platformu, kurā ierēdņi var iepazīt uzņēmumu ikdienu, redzēt savām acīm ražošanas procesus un ar uzņēmējiem diskutēt par to, ko kopā varam darīt, lai Latvija straujāk virzītos uz aprites ekonomikas principu nostiprināšanu un caur to attīstītu arī valsts kopējo ekonomiku un labklājību. Šogad sarunu priekšplānā bija COVID-19 krīzes radītā ietekme uz atkritumu pārstrādes industriju, kur mūsu eksporta tirgos strauji kritās pieprasījums pēc otrreizējām izejvielām, kas tikai tagad ļoti pakāpeniski sāk atjaunoties. Turklāt svarīgi, ka attīstāmies ne vien eksportā, bet arī Latvijā spējam veidot tādu politiku, kas atbalsta un stimulē atkritumu šķirošanu, pārstrādi un pārstrādāto izejvielu plašāku izmantošanuZaļā iepirkuma veicināšanai valsts politikai un piemēram ir izšķiroša loma, lai šie principi iesakņotos un kļūtu par normu, nevis izņēmumu.

 

“SIA “Silja” vadītāja Silva Jeromanova-Maura ar savu entuziasmu un komandas atbalstu ir izveidojusi ne vien augošu nozares uzņēmumu, kas attīsta jaunus darbības virzienus, bet arī ir aktīva Tīraines un Mārupes uzņēmējdarbības un sociālās dzīves veidotāja. Liels prieks bija apmeklēt Silvas izloloto projektu “Biznesa Vēstniecība”, kas ar izcilu infrastruktūru iesaistās uzņēmējdarbības gara veicināšanas aktivitātēs, īpaši domājot par bērniem un jauniešiem, kā arī atbalsta dažādas kultūras un sabiedriskās aktivitātes novadā. No Ekonomikas ministrija puses to novērtējam, un tas ir lielisks papildinājums ministrijas un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras centieniem veicināt visu paaudžu uzņēmējdarbības prasmes, tostarp veidotu interesi par inovācijām un inovatīvajām aktivitātēm,” ar iespaidiem par dalību iniciatīvā dalās Ekonomikas ministrijas Inovācijas politikas nodaļas vadītājas vietnieks Mārtiņš Jansons:

 

“Ideja patiešām ir lieliska - iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” ļauj ierēdnim gūt jaunu pieredzi, paplašināt redzes loku, “iekāpt uzņēmēja kurpēs” un novērtēt, kā attiecīgais regulējums tiek piemērots praksē un ko nepieciešams pilnveidot savā darbā. Dalība iniciatīvā ir vērtīga pieredzes apmaiņa starp publisko un privāto sektoru,” iniciatīvu novērtē SIA “Silja”.

attēls

Plašāka informācija par iniciatīvu “Ierēdnis ēno” mājaslapā.