Jaunumi

Šā gada 29. maijā īpašā vizītē Latvijā ieradīsies Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (turpmāk OECD) ģenerālsekretārs Anhels Gurija (Angel Gurría) un OECD Ekonomikas departamenta un Vides departamenta pārstāvji, lai klātienē prezentētu Ekonomikas pārskatu par Latviju un Vides raksturlielumu pārskatu par Latviju, kā arī sniegtu rekomendācijas tālākai attīstības veicināšanai.

 

Ekonomikas pārskatā par Latviju izvērtēta Latvijas ekonomiskā situācija un galveno reformu īstenošanas process, kā arī sniegtas OECD ekspertu rekomendācijas Latvijas ekonomikas ilgtspējīgākas izaugsmes nodrošināšanai. Saskaņā ar OECD praksi šāda veida pārskati tiek publicēti reizi divos gados.

 

Savukārt, pirmajā Vides raksturlielumu pārskatā par Latviju izvērtēts Latvijas progress nacionālo un starptautisko vides saistību īstenošanā kopš 2000. gadu vidus un izceltas Latvijas iespējas veicināt zaļo izaugsmi un attīstīt klimatneitrālu  ekonomiku. Pārskatā īpaša uzmanība pievērsta atkritumu apsaimniekošanas jautājumiem un progresu virzībā uz aprites ekonomiku, kā arī vērtēti izaicinājumi bioloģiskās daudzveidības saglabāšanā.

 

Pasākuma ietvaros tiks arī paziņots par sadarbības uzsākšanu ar OECD mājokļu pieejamības izaicinājumu risināšanai Latvijā. Mājokļu jautājumu risināšana ir prioritārs Ekonomikas ministrijas pasākums Valdības rīcības plānā. Sadarbībā ar OECD  tiks izstrādāti priekšlikumi mājokļu pieejamības nodrošināšanai Latvijā, pārņemot un pielāgojot ārvalstu labo praksi.

 

Prezentācijas pasākuma otrajā daļā – no plkst.12.00 - 14.00 notiks OECD pārskatu tematiskās prezentācijas un ekspertu diskusijas. Diskusija par Ekonomikas pārskatu notiks viesnīcas Radisson Blu Latvija konferenču zālē “Alfa”, savukārt par Vides raksturlielumu pārskatu - konferenču zālē “Beta”.

 

Uz pārskatu prezentācijas pasākumu aicināti dažādu ministriju, sociālo partneru, akadēmiskās vides, ārvalstu vēstniecību, vides jomas eksperti, kā arī citu institūciju pārstāvji, Latvijas vadošie ekonomisti un uzņēmēji. Ekonomikas pārskats un Vides raksturlielumu pārskats par Latviju tiks publicēts OECD tīmekļa vietnē šā gada 29. maijā.

 

Plašsaziņas līdzekļu ievērībai:

 

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piedalīties Ekonomikas pārskata par Latviju un Vides raksturlielumu pārskata prezentācijas pasākumā 2019. gada 29. maijā plkst. 10.00 – 11.30 viesnīcā Radisson Blu Latvija, konferenču zālē “Alfa”, Elizabetes ielā 55, Rīgā. Pirms pasākuma - kopējs foto.

 

Preses konference notiks 29. maijā plkst.11.30 - 12.00 Radisson Blu Latvija, konferenču zālē “Lambda”. Preses konferencē piedalīsies OECD ģenerālsekretārs Anhels Gurija, ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce.

 

Paaugstinātu drošības prasību dēļ žurnālistus aicinām reģistrēties dalībai pasākumā Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā (67013193, prese@em.gov.lv), nosūtot žurnālista vārdu, uzvārdu, pārstāvēto mediju un kontaktinformāciju.

 

Pārskatu prezentācijas pasākums, t.sk. ekspertu diskusija par Ekonomikas pārskatu, būs vērojams tiešsaistē Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē www.em.gov.lv un Facebook kontā, savukārt Vides raksturlielumu pārskata ekspertu diskusijas videoieraksts būs pieejams VARAM tīmekļa vietnē www.varam.gov.lv īsi pēc pasākuma.

 

 

 

Evita Urpena

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Tālrunis 67013193

E-pasts: Evita.Urpena@em.gov.lvprese@em.gov.lv

Web: www.em.gov.lv

Twitter: @EM_gov_lv

Facebook: http://www.facebook.com/ekonomikasministrija  http://www.facebook.com/atbalstsuznemejiem

Flickr: https://www.flickr.com/photos/ekonomikasministrija

Youtube: http://www.youtube.com/ekonomikasministrija