Jaunumi

2020. gada 16. septembrī Latvijā jau otro reizi notiks iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju”. Iniciatīva ļauj ierēdnim iepazīties ar uzņēmēja ikdienu, izprast izaicinājumus, apmainīties ar pieredzi starp publisko un privāto sektoru, kā arī novērtēt savu / savas iestādes veidotā regulējuma piemērošanu praksē. Savukārt uzņēmējam tiek nodrošināta iespēja pieteikt savu ideju vai problēmjautājumu un nepastarpināti piedalīties tā risināšanā sadarbībā ar atbildīgo valsts pārvaldes darbinieku.

 

Iniciatīva notiek sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Biznesa savienību (LBS) un Junior Achievement Latvia.

 

“Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” ir vērsta uz komersantu vajadzību izprašanu un savstarpējās komunikācijas attīstību. Valsts pārvaldes darbiniekiem ir būtiski iepazīt reālo dzīvi uzņēmumos un apzināt izaicinājumus, ar kuriem ikdienā saskaras uzņēmēji. Aicinu valsts pārvaldes darbiniekus izmantot šo iespēju, piedalīties iniciatīvā un ielūkoties uzņēmēju ikdienā, savukārt uzņēmējus - iepazīstināt valsts pārvaldi ar aktuālajiem problēmjautājumiem, kā arī kopīgi meklēt risinājumus gan problēmām, gan  jaunām idejām un atbalsta veidiem,” uzsver Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Edmunds Valantis.

 

Šobrīd notiek valsts pārvaldes darbinieku pieteikšanās dalībai iniciatīvā, savukārt laikā no 27. jūlija līdz 7. augustam dalībai iniciatīvā varēs pieteikties uzņēmēji. Plašāka informācija par iniciatīvu publicēta “Ierēdnis ēno” mājaslapā.

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

67013193