Jaunumi

Ar mērķi noņemt ierobežojumus atbalstam atbalstu pārtikas produktu ražošanas uzņēmumiem Covid-19 krīzes pārvarēšanai, esošo darbinieku noturēšanai un darba vietu saglabāšanai, Ministru kabinets (MK) 29. septembra sēdē atbalstīja grozījumus MK 2020.gada 14.jūlija noteikumos Nr.457 “Noteikumi par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem preču un pakalpojumu eksportētājiem krīzes seku pārvarēšanai”.

 

Turpmāk atbalstu - vienreizēju grantu jeb dāvinājumu darba samaksas kompensēšanai varēs saņemt pārtikas ražošanas uzņēmumi ar nosacījumu, ka uzņēmumi papildus neveic darbību primārās lauksaimniecības nozarē, tai skaitā uzņēmumu apgrozījumu neveido ienākumi no primārās lauksaimniecības produktu eksportēšanas.

 

Vienlaikus, ar grozījumiem līdz 2020.gada 30.oktobrim tiek pagarināts iesniegumu Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā iesniegšanas termiņš. Tāpat tiek pagarināts termiņš, kurā atbalsta saņēmējs varēs izmaksāt darbiniekiem saņemto atbalstu - līdz 2021.gada 31.martam (pašlaik 2020. gada 31. decembris).

 

Noteikumi stāsies spēkā ar dienu, kad oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis” tiks publicēts paziņojums par to, ka Eiropas Komisija ir pieņēmusi lēmumu par atbalsta saderību ar Eiropas Savienības iekšējo tirgu.

Vairāk ar grozījumiem Ministru kabineta 2020.gada 14.jūlija noteikumos Nr.457 “Noteikumi par atbalstu Covid-19 krīzes skartajiem preču un pakalpojumu eksportētājiem krīzes seku pārvarēšanai” var iepazīties Ministru kabineta tīmekļa vietnē.

 

Plašāka informācija par eksportējošiem uzņēmumiem pieejamo atbalstu Covid-19 krīzes seku pārvarēšanai pieejama Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tīmekļa vietnē.

 

 

Ekonomikas ministrijas

Sabiedrisko attiecību nodaļa

prese@em.gov.lv

Lapas informācija atjaunota:    29-09-2020