Jaunumi

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro ceturtdien, 11. jūlijā, darba vizītē apmeklēs Ventspili.

 

Vizītes ietvaros R. Nemiro tiksies ar Ventspils pašvaldības pārstāvjiem un novada uzņēmējiem, lai iepazītos ar novada ekonomisko aktivitāti un uzņēmējdarbības aktuālajiem jautājumiem Ventspilī. Ministrs apmeklēs arī Ventspils ostu, lai pārrunātu ostas attīstības stratēģiju, kā arī nākotnes iespējas un plānus eksporta veicināšanai un tranzīta attīstībai.

 

Tāpat vizītes laikā ekonomikas ministrs plāno apmeklēt Ventspils Augsto tehnoloģiju parku, kas sniedz ieguldījumu Ventspils pilsētas un Kurzemes reģiona ekonomikā, veicinot progresīvo nozaru attīstību un jaunu, labi apmaksātu darba vietu rašanos. Tā ietvaros ministrs apmeklēs elektronikas uzņēmumu AS “HansaMatrix” un elastīgo iepakojumu ražotni AS “Immer Digital”. Nemiro plāno apmeklēt arī mašīnbūves uzņēmumu SIA “Bucher Municipal”, kas ir Šveices koncerna Bucher Industries meitas uzņēmums, kura galvenais darbības virziens ir komunālās tehnikas ražošana, pārdošana un nozares attīstība.

 

Nemiro apmeklēs arī Ventspils Starptautisko Radioastronomijas Centru (VSRC) Irbenē, kura saimnieks ir Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūts. VSRC mērķis ir kļūt par globālu pētniecisko pakalpojumu sniedzēju astronomijas un kosmisko tehnoloģiju jomā. Savukārt ar Ventspils Augstskolas pārstāvjiem tiks pārrunātas aktuālās darba tirgus problēmas, īpaši pieaugošais pieprasījums pēc inženierzinātņu profesionāļiem, kā arī sadarbības veicināšanas modeļi starp uzņēmējiem un profesionālās izglītības mācībspēkiem.

 

Informācija medijiem:

 

Medijiem ir iespēja mazām individuālām intervijām plkst. 13:20 Ventspils brīvostas pārvaldes teritorijā, Jāņa ielā 19. Intereses gadījumā lūdzam sazināties ar ministra padomnieci Beatu Joniti vai Ventspils pilsētas domes pārstāvi Didzi Štelbaumu.

 

 

Beata Jonite

Ekonomikas ministra padomniece komunikācijas jautājumos

Tālr: 28 351 588

E-pasts: beata.jonite@em.gov.lv

 

Didzis Štelbaums

Ventspils pilsētas domes

Vispārējās nodaļas vadītājas vietnieks ārējo sakaru jautājumos

Tālr: 28 649 264